Opiskelutaitoilmiöön ilmoittautuminen 20.9. mennessä

Syksyn 2021 opintotarjontaan Nettilukiossa kuuluu jokaista opiskelijaa hyödyttävä opiskelutaitoilmiö. Löydät sen kurssipoimurista tunnuksella TO1.

Aikataulu

  • 20.9. - 5.10. Orientaatio aiheeseen ja opiskeluun, perustietoa opiskelutaidoista ja aikuisen oppimisesta, aloitustehtävä ja oman ilmiötuotosaiheen valinta, online keskiviikkoisin klo 10 ja 18, etäohjaus ja tallenteet
  • 6.-20.10. Asiantuntijavierailijoita keskiviikkoisin klo 10 ja 18 (tallenteet), oman ilmiötuotoksen työstäminen
  • 21.-29.10. Oman ilmiötuotoksen viimeistely, ohjaustuokio online 27.9. klo 10 ja klo 18
  • 3.11. ilmiötuotosten esittelyt online klo 10 ja 18

Tutkimme ja ihmettelemme teemaa. Aluksi kysymme yhdessä: mitä ovat opiskelutaidot ja miten niitä voi parantaa? Käytämme aiheeseen perehtymisessä apuna Kykykarttaa, joka postitetaan jokaiselle osallistujalle. Tutustumme opiskelutaitoilmiössä tietopohjaan ilmiöohjaajien ja asiantuntijavieraiden kanssa. Verkkotyötilana on Howspace, jossa tapaamme online keskiviikkoisin 22.9. alkaen klo 10 ja klo 18. Tapaamisten luento-osuudet tallennetaan. 

Vierailijoiksi on jo lupautunut entinen nettilukiolainen, alanvaihtaja, aikuiskouluttaja ja tulevaisuuden ennakoija. "Ensimmäisen kerran luin läksyt yliopistossa. Kerron, miksi se myöhemmin kadutti." Teemaan syvennytään ilmiötuotoksen avulla. Opiskelija valitsee omia opiskelutaitojaan edistävän tuotosaiheen, kuten Miten parannan keskittymiskykyäni? tai Suunnitelmani ruotsin ykköskurssin opiskeluun tai Miten minusta tulisi taitava korkeakouluopiskelija?

Ilmiöoppaina ovat Saara Kotkaranta ja Anne Rongas. Saara opastaa suunnittelemaan opintoja sekä vahvistamaan opiskelumotivaatiota ja uskoa itseen oppijana. Anne valottaa oppimisen psykologiaa, yhteisöllistä oppimista ja näkymiä jatko-opintoihin. Pohjatietoja ei vaadita, joten tämä ilmiö sopii sekä juuri aloittaneelle että viimeisiä opintojaan tekevälle. 

Mitä enemmän sinulla on tietoa oppimisesta, sitä paremmin opiskelijana osaat suunnata energiaasi oikeisiin asioihin.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Avoimista yliopistoista potkua opiskelutaitoihin